Economie

Economie, de financiële kant van MVO

Economie en Triflex

Economie staat voor de duurzame groei van ons bedrijf. Het is de financiële kant van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen en het gaat over het creëren van economische waarde.

Als een familiebedrijf kiezen we voor de lange termijn en investeren we voor de lange termijn in bijvoorbeeld onze productielocatie in Minden en ligt onze focus niet op het maximaliseren van de korte termijn winst. Wij combineren financieel succes met verantwoording dragen voor het milieu en de mensen.

Wij houden ons aan de duurzaamheid richtlijnen van de chemische industrie in Duitsland en volgen de Responsible Care richtlijnen van de German Chemical Industry Association (VCI). Dit houdt bijvoorbeeld in dat wij doorlopend het milieu, maar ook de gezondheid en de veiligheid van werknemers en de omgeving beschermen. Onze organisatiecultuur kenmerkt zich door drie speerpunten: innovatie, waardering en duurzaamheid.

 

 

Lokale betrokkenheid Zwolle

Lokale betrokkenheid in Zwolle is een belangrijk aspect van onze bedrijfscultuur. We geloven in het belang van maatschappelijke verantwoordelijkheid en streven ernaar om een positieve impact te hebben op onze gemeenschap. Benieuwd hoe we dit doen?

 • MVO-uitje met Tools to Work: Bouw een fiets voor Afrika
  In 2022 hebben we samengewerkt met Tools to Work, een organisatie die zich inzet voor het verbeteren van de levensomstandigheden van mensen in Afrika. We hebben een MVO-uitje georganiseerd waarbij we fietsen hebben gebouwd die naar Afrika worden gestuurd.

 

 • NL Doet
  NL Doet is een jaarlijks evenement waarbij mensen in Nederland worden aangemoedigd om zich vrijwillig in te zetten voor lokale initiatieven. Wij doen met elkaar mee aan NL Doet door ons team als vrijwilligers beschikbaar te stellen voor verschillende projecten. Dit kan variëren van het opknappen van buurthuizen tot het helpen in verzorgingstehuizen in en rondom Zwolle.

 

 • Giro 555
  In tijden van internationale crises doen wij mee aan nationale inzamelingsacties zoals Giro 555. Giro 555 wordt georganiseerd door een samenwerkingsverband van hulporganisaties en heeft tot doel financiële steun te bieden aan getroffen gemeenschappen in landen waar zich een ramp of humanitaire crisis heeft voorgedaan.

 • Acties voor Oekraïne
  Afgelopen jaar hebben we goederen ingezameld en dit samen met een aantal collega’s naar Polen gebracht. Vanaf hier werd alles getransporteerd naar Oekraïne.

 

 • Kika
  Een ander belangrijk initiatief waaraan we deelnemen is Kika (Kinderen Kankervrij). Kika is een Nederlandse stichting die fondsen werft voor onderzoek naar kinderkanker, verbetering van behandelingen en het welzijn van kinderen die met kanker worden geconfronteerd.

 

 • Lokale vitaliteitsinitatieven
  Bij Triflex vinden wij in beweging blijven van groot belang. Daarom supporten wij ook lokale sportverenigingen in en rondom Zwolle.

‘Wij combineren financieel succes met verantwoordelijkheid dragen voor het milieu en de mensen’

– Kees Kalis, directeur Triflex B.V.

Doelstellingen voor 2025

Om bovenstaande concreet te maken, hebben wij de volgende doelstellingen opgesteld:

” alt=”Organisatie selecteren welke wij structureel willen sponsoren;”>

Organisatie selecteren welke wij structureel willen sponsoren;

” alt=”Een vast tijdsbestek bepalen voor medewerkers waarin zij werk kunnen uitvoeren voor een goed doel (zoals NLdoet);”>

Een vast tijdsbestek bepalen voor medewerkers waarin zij werk kunnen uitvoeren voor een goed doel (zoals NLdoet);

” alt=”Duurzaamheid in inkoopbeleid meenemen (lokaal inkopen, circulariteit).”>

Duurzaamheid in inkoopbeleid meenemen (lokaal inkopen, circulariteit).